LEKZOEKTECHNIEK
 
Controle op lekkage - een absolute must !

Het ideaalbeeld van een onderhoudsvrij A/C systeem is al lang geleden losgelaten.  Tegenwoordig accepteren A/C experts dat verlies van koudemiddel onvermijdbaar is voor vrijwel elk systeem. 

Dit verlies is niet altijd te wijten aan gescheurde leidingen of schade door ongelukken.  Zelfs systemen die volledig intact zijn, verliezen wat koudemiddel door het leiding- en buizenstelsel, de schroefverbindingen, de afdichtringen, enz.  Dit verlies heeft met name invloed op de moderne systemen die veel minder koudemiddel bevatten dan de systemen vroeger deden.

Het is bij wet verboden om defecte A/C systemen bij te vullen - R134a wordt immers beschouwd als een bedreiging voor het milieu en het klimaat.  Regelmatige controle van het systeem op lekkages is ook gunstig voor de voertuigeigenaar om zo schade aan de compressor te voorkomen.  Maar wat is de beste manier om een lek te ontdekken?

Stikstof/Waterstof Lekzoekset compleet (R-134 A systemen)

Om uw lekdetectie nog efficiŽnter te maken, hebben we een compleet "formeergas" lekdetectiesysteem samengesteld.  "Formeergas" is een mengsel van 95 % stikstof en 5 % waterstof.

Omdat waterstof het kleinste molecuul is dat we kennen, is het uitermate geschikt om met een speciaal daarvoor geschikte lekdetector de meest kleine lekkages in een airconditioningsysteem op te sporen.

De stikstof/waterstofsets zijn als volgt samengesteld:

* Handige kar om de 10 liter cilinder met formeergas eenvoudig en ARBO-veilig te verplaatsen
* Speciaal stikstof/waterstof reduceerventiel (0-28 bar), voorzien van de voor dit mengsel gebruikelijke linkse draad.
* Eťnkraanmeterset - speciaal met rode indicatorwijzer, drie-standen kogelkraan en veilige drukaflaatinrichting.
* Verbindingsslang tussen reduceerventiel en meterset.
* Hoge- en lagedrukslang (rood en blauw) met snelkoppeling.
* Met stikstof/waterstof lekdetector D-640